Základní škola a Mateřská škola Bitozeves

plánované akce

5 / 2019
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

dnes jsme uvařili

Přesnídávka:

rohlík, pomazánka vaječná se šunkou a sýrem, zelenina, melta (1,3,7)

Hlavní chod:

plněná paprika, rajská omáčka, těstoviny, jogurt (1,7)

Polévka:

rybí se smaženým hráškem (1,3,4,9)

Svačina:

cereální lupínky s mlékem, ovoce, mléko (1,7)

zvonění

1. h  8:00 - 8:45

2. h  9:05 - 9:50

3. h 10:00 - 10:45 

4. h 10:55 - 11:40

5. h 11:50 - 12:35

6. h a polední pauza
       12.45 - 13.30

7. h 13:30 - 14:15

Obecné informace

Alergeny v jídelním lístku

Předpisy stanovují specifické požadavky na ornačování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.

EU - 2000/13 do 13.12.2014 nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR - Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

1) Obiloviny - obsahující lepek (nejedná se o celiakii), výrobky z nich

2) Korýši - výrobky z nich

3) Vejce - výrobky z nich

4) Ryby - výrobky z nich

5) Podzemnice olejná (arašídy) - výrobky z nich

6) Sójové boby (sója) - výrobky z nich

7) Mléko - výrobky z něj

8) Skořápkové plody - výrobky z nich

9) Celer - výrobky z něj

10) Hořčice - výrobny z ní

11) Sezamová semena - výrobky z něj

12) Oxid siřičitý a siřičitany - v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

13) Vlčí bob (lupina) - výrobky z něj

14) Měkkýši - výrobky z nich

Od 13.12.2014  bude na jídelním lístku označení přítomnosti alergenu uvedeno číslem označujícím alergen. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem není možné vyhovět. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

 během jarních prázdnin pokladna otevřena pouze 11.2. a 12.2. od 8,45 do 12,00 hodin

Jak bude?
24.5.
Denní předpověď pro Prahu na 24.5.
Oblačno
19°C
25.5.
Denní předpověď pro Prahu na 25.5.
Oblačno
21°C
26.5.
Denní předpověď pro Prahu na 26.5.
Polojasno
21°C

Dnes má svátek
Jana